Mina körer

Adolf Fredriks Gosskör

Sedan 2017 har jag förmånen att få vara dirigent och konstnärlig ledare för anrika Adolf Fredriks Gosskör, en av två profilkörer vid Adolf Fredriks Musikklasser. Gosskören bildades 1965 av Jan-Åke Hillerud och har sedan dess profilerat sig som en av de ledande gosskörerna i det svenska körlivet.
Idag består kören av ca 60 killar i åldrarna 10-15 år, indelade i sopran, alt, tenor och bas. Repertoaren är blandad och består av musik av G Holst, G Rathbone, A Scarlatti, G Rossini, O Gjeilo och A Bruckner m.fl. 

Tillsammans har vi turnerat i bl.a Skåne och Köpenhamn och samarbetat med Lunds Domkyrkas Gosskör och Katarina och Storkyrkans gosskörer.
I augusti 2019 deltog vi i European Choir Games i Göteborg. Där vann vi först kategorin Folklore i öppna klassen och kom tvåa i sakral klass. Därmed kvalificerade vi oss till Grand Prix of Nations och i samma kategorier kom vi tvåa i Folklore och fick guldplacering i Sakral. 

Stockholms Gaykör
Sedan 2022 är jag dirigent och konstnärlig ledare för Stockholms Gaykör, en av de äldsta och ännu aktiva gaykörerna i Europa. 
Kören består av ca 45 killar/män i åldrarna 25-65 år och repertoaren är blandad med såväl musikal, traditionell manskörsmusik, pophits etc. 

Tidigare ensembler:

Storkyrkans ungdomskör

Mellan åren 2018-2022 var jag dirigent och konstnärlig ledare för Storkyrkans ungdomskör – från början mina gamla elever från Adolf Fredriks Musikklasser som fortsatte sjunga i Stockholms Domkyrkoförsamling.  Vi sjöng regelbundet i Storkyrkan och gav årligen flera Luciakonserter inför en fullsatt St Jacobs kyrka. Sommaren 2019 åkte vi på konsertturné till Storbritannien och Barnsley dit vi var inbjudna att delta i Barnsley Youth Choirs 10-årsjubileum. 
Vi har även gjort en scenisk konsert, ”Möten”, tillsammans med Anci Hjulström. i oktober 2020 framförde vi ”Förklädd gud” i Storkyrkan med Paulina Pfeiffer och Richard Lindström som solister och Samuel Fröler som recitatör. Mattias Wager ackompanjerade.
Sommaren 2022 avrundade vi vårt samarbete med att åka till Berlin på konsertturné där vi gav en konsert i legendariska Kaiser Wilhelm-Gedächtniskirche och samarbetade med Junges Consortium Berlin och deras dirigent Vinzenz Weissenburger. Resan avslutades med att vi sjöng i Svenska kyrkan i Berlin i närvaro av HM Drottning Silvia. 

La Cappella

Under åren 2014-2022 var jag konstnärlig ledare och dirigent för La Cappella. Jag efterträdde Karin Eklundh som  var körens dirigent i 20 år och som under åren har jobbat upp kören till att anses vara en av Sveriges främsta damkörer. Tillsammans med La Cappella gjorde jag en mängd konserter och vi medverkade i flera internationella körtävlingar:
* 2015 Italien (Lido di Jesolo) – 1:aplats i damkörkategorin, 1:aplats i sakral kategori, Grand Prix-seger
* 2016 Norge (Bergen,
Grieg International Choir Festival) – 1:a plats i sakral kategori, 2:dra plats i kategorin ”Nutida musik”
* 2018 Österrike (Bad Ischl, 14th International Choir Competition and Festival Bad Ischl) –  1:aplats i damkörkategorin, 1:aplats i sakral kategori, Grand Prix-seger – totalt även med tävlingens högsta poäng. * 2019 Göteborg (European Choir Games) –  Grand Prix of Nations i kategorin Sakral musik med ackompanjemang, guldmedalj i kategorin Vuxenkör.

LC sakral tävling 2015

Falu Kammarkör

Från januari 2004 till mars 2015 var jag konstnärlig ledare och dirigent för Falu Kammarkör. Under våra 11 år tillsammans delade vi otaliga musikaliska upplevelser tillsammans. Alltifrån den mest besjälade konsertkvällen till det mest nervpirrande tävlingsögonblicket på någon körtävlingsscen i Europa. Vi deltog under åren i, inte mindre än, fem internationella körtävlingar: * Riva del Garda, Italien 2006 – juryns specialpris för bäst framförda nutida komposition * Bergen, Norge 2007 – 1:a i profan klass, 2:a i sakral klass, vinnare av Grieg Grand Prix * Maribor, Slovenien 2009 – 4:a av 12 körer från hela världen * Tallinn, Estland 2011 – 5:a av 12 körer från hela världen * Venedig/Lido di Jesolo, Italien 2013 – 2:a av 32 körer från hela världen. Vårt härliga samarbete avrundades i mars 2015 med en sjätte körtävling i Bad Krozingen, Tyskland. Där vann vi båda kategorierna vi tävlade i (med tävlingens högsta poäng!) och dessutom vann vi Grand Prix-finalen!

FKK vid Grand Prix-finalen i Bad Krozingen 2015
FKK vid Grand Prix-finalen i Bad Krozingen 2015