Kör

La Cappella

Sedan våren 2014 är jag konstnärlig ledare och dirigent för La Cappella. Jag efterträdde Karin Eklundh som  var körens dirigent i 20 år och som under åren har jobbat upp kören till att anses vara en av Sveriges främsta damkörer. Att jag känner mig hedrad är en liten underdrift. Tillsammans med La Cappella har jag redan hunnit göra flera konserter och en radiosändning. I april 2015 åkte vi till Venedig och Lido di Jesolo för att delta i en internatione ll körtävling. Vi vann båda våra tävlingskategorier OCH även Grand Prix-finalen! :-)

15-19/6 2016 åkte vi till Bergen för att delta i Grieg International Choir Festival. Där kom vi på 1:a plats i sakral kategori och på 2:dra plats i kategorin ”Nutida musik”. Detta tog oss till den stora finalen där vi blev besegrade med en hårsmån av polska Paderewski Chamber Choir.

I maja 2018 åkte vi till Österrike för att delta i 14th International Choir Competition and Festival Bad Ischl. I hård konkurrens med ca 30 körer från hela världen vann vi båda våra tävlingskategorier och även Grand Prix-finalen – totalt även med tävlingens högsta poäng. 

T med pokal 2015 LC sakral tävling 2015

Adolf Fredriks Gosskör

Sedan 2017 har jag förmånen att få vara dirigent och konstnärlig ledare för anrika Adolf Fredriks Gosskör, en av två profilkörer vid Adolf Fredriks Musikklasser. Gosskören bildades 1965 av Jan-Åke Hillerud och har sedan dess profilerat sig som en av de ledande gosskörerna i det svenska körlivet.
Idag består kören av ett 60-tal killar i åldrarna 11-15 år, indelade i sopran, alt, tenor och bas. Repertoaren är blandad och har under 2017 bestått av musik av bl.a Gustav Holst, G Rathbone och A Bruckner.

Falu Kammarkör

Från januari 2004 till mars 2015 var jag konstnärlig ledare och dirigent för Falu Kammarkör. Under våra 11 år tillsammans delade vi otaliga musikaliska upplevelser tillsammans. Alltifrån den mest besjälade konsertkvällen till det mest nervpirrande tävlingsögonblicket på någon körtävlingsscen i Europa. Vi deltog under åren i, inte mindre än, fem internationella körtävlingar: * Riva del Garda, Italien 2006 – juryns specialpris för bäst framförda nutida komposition * Bergen, Norge 2007 – 1:a i profan klass, 2:a i sakral klass, vinnare av Grieg Grand Prix * Maribor, Slovenien 2009 – 4:a av 12 körer från hela världen * Tallinn, Estland 2011 – 5:a av 12 körer från hela världen * Venedig/Lido di Jesolo, Italien 2013 – 2:a av 32 körer från hela världen. Vårt härliga samarbete avrundades i mars 2015 med en sjätte körtävling i Bad Krozingen, Tyskland. Där vann vi båda kategorierna vi tävlade i (med tävlingens högsta poäng!) och dessutom vann vi Grand Prix-finalen!

FKK vid Grand Prix-finalen i Bad Krozingen 2015
FKK vid Grand Prix-finalen i Bad Krozingen 2015